Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u 2018, treću godinu za redom, pokrenulo je kampanju IT karavan za učenike osnovnih škola u Srbiji, njihove roditelje i nastavnike, sa ciljem podsticanja pametnog i bezbednog korišćenja novih tehnologija.

 

    Partneri Ministarstva su, kao i prethodnih godina, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.

 

    Glavni program, koji čine edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu i radionice za učenike i roditelje, biće realizovan za ukupno 26 škola, u regionalnim centrima u Srbiji. 

 

    Kako bi i  učenicima i nastavnicima ostalih osnovnih škola u Republici Srbiji bilo omogućeno da uzmu učešće u kampanji i pogledaju edukativnu predstavu, na sledećoj projekciji, koja će biti održana u Narodnom pozorištu u Nišu, biće organizovan prenos u realnom vremenu putem linka na jutjub kanalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija "Pametno & Bezbedno".

 

    Povodom toga, pozivamo osnovne škole, učenike, roditelje da, u ponedeljak, 19. marta 2018. godine, u 12 časova, organizovano pristupe linku, kako bi mogli da odgledaju edukativnu predstavu o bezbednosti dece na internetu "Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn".

 

Link za edukativnu predstavu je :

 

https://www.youtube.com/channel/UCS8uHKaBF-DEvnwkQOrPMBg

 

 

 

 

Evo konačno i  izveštaja  sa Dečijeg festivala koji je održan u našoj školi 7.oktobra 2017.godine.

Detaljnije...

 

Video zapisi sa festivala na našem youtube kanalu.

 

Svečano otvaranje festivala : https://youtu.be/LctUA4x8Fjc

 

Delić atmosfere sa festivala : https://youtu.be/1G74tqVbYmE

 

 

 

 

 

 

 

                        

 

 

 

 

 

Naša škola priključila se projektu "Gledaj Webinar - budi bezbedan!".Ovaj projekat  sprovode Fondacija "Tijana Jurić" i Telenor  fondacija.Učenici sedmog i osmog razreda u odgovarajućim terminima prisustvovaće webinarima na kojima su različiti predavači, koji se bave prevencijom nasilja, informisanjem učenika, roditelja i nastavnika o opasnostima koje  vrebaju u onlajn svetu, ali i na ulici i putu do škole.Program i satnica - detaljnije...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša škola je učesnik pilot   istraživanja SELFIE koje se odvija širom Evrope u periodu od 29.septembra do 11.oktobra 2017.godine.

SELFIE je besplatan, onlajn instrument za samovrednovanje koji se razvija da bi se evropskim školama pomoglo da izvrše procenu načina na koji se u njima koriste digitalne tehnologije  za inovativno i efikasno učenje.Detaljnije ...